Viser 1–12 af 32 resultater

Sportsstrømper & Kompressionsstrømper til løb

En let kompressionsstrømpe støtter blodomløbet i dine ben, og hjælper med at affaldsstoffer hurtigere transporteres væk fra musklerne når du dyrker sport. Det betyder bedre udholdenhed og hurtigere restitution efter træningen. Desuden kan de medvirke til at fremme helingen af eventuelle skader. At strømperne desuden findes i mange forskellige, smarte designs er bare win-win! Til mange forskellige former for sport: Løb, cykling, skiløb, håndbold, fodbold eller... Vi har helt sikkert en kompressionsstrømpe der passer til dit behov. Hvis du for eksempel ønsker at bruge dine yndlings-løbestrømper uden kompression og samtidig opnå fordelene ved kompression, kan du vælge et kompressions-sleeve, som kun dækker læggen.

Kompressionsstrømper til sport 

Ordet ‘kompressionsstrømper’ vækker for nogle associationer til ældre mennesker og kedelige designs. Det er heldigvis helt forkert – Måske har du endda forvekslet dem med støttestrømper.

Kompressionsstrømper er for alle aldre og kan være særligt gavnligt og i mange tilfælde endda en præventiv løsning på helbredsproblemer senere i livet. De er også særligt velegnede til den ambitiøse sportsudøver, der vil præstere sit bedste – Hver gang. 

Hvad er kompressionsstrømper? 

Kompressionsstrømper er tætsiddende strømper med en medicinsk dokumenteret virkning. Strømperne sidder tæt og ligger dermed en let kompression på dine fødder og ben, hvilket blandt andet inkluderer de blodårer, der fører blodet tilbage til dit hjerte.  

Nogle af fordelene ved brug af komprimerende sportsstrømper er blandt andet: 

  • Påvirker hjertekredsløbet positivt.
  • Øger blodcirkulationen.
  • Øger din præstationsevne.
  • Hjælper med din restitution. 
  • Øger din komfort ved sport. 
  • Hjælper mod væske i benene.
  • Bevirker hævelser og ømhed efter sport. 

Kompressionsstrømper til sport kan også have en præventiv virkning mod eksempelvis skinnebensbetændelse, som er en hyppig belastningsskade for mange sportsudøvere. Det er dog vigtigt at understrege, at de specialdesignede sports- og løbestrømper ikke er en kur, men derimod kan være med til at øge restitutionen og dermed hurtigere få dine muskler og led tilbage i topform. 

En strømpe til alle 

Vi forhandler mange forskellige former for kompressionsstrømper til sport. I vores sortiment finder du derfor både lange sokker, der tager sig af hele dit underben og ankelstrømper til dig, der kun har brug for minimal støtte, når du motionerer. Vi byder selvfølgelig også på en mellemting, nemlig kompressionsstrømper i samme længde som dine almindelige sokker. 

Vi forhandler kompressionssokker i alle størrelser, fra en 35 til en 47. Så kan både børn, kvinder og herre være med. 

Du opnår en række fordele ved at købe dine strømper hos os: 

  • Du får kyndig vejledning af vores dedikerede eksperter.
  • Der findes sportsstrømper til alle former for sport.
  • Du kan få sokker i alle størrelser og længder.
  • Vi forhandler kun nøje udvalgte mærker med beviselige resultater. 

Løbestrømper

Hvis du er ny til løb som sport, er konceptet kompressionsstrømper måske også nyt for dig. Dog er der en god chance for, at du har set det løbende folk iført de kulørte, langskaftede strømper på deres vej, for løbestrømper er populære som aldrig før.

Populariteten skyldes blandt andet, at løb er særligt belastende for benene på grund af de kontinuerlige stød, du udsætter dine knæ og skinneben for, når du løber. Kompressionen yder nemlig støtte til dine muskler og sørger for, at blodgennemstrømningen er optimal. 

Du kan bruge alle længder af løbestrømper, men ved belastende løb og længere ture, får du mest gavn af at bruge de længere løbestrømper, der dækker hele benet. 

Vi forhandler løbestrømper med festlige mønstre og sprudlende farver, så der er også rig mulighed for at sætte sit personlige præg på dit løbe-outfit. Det er særligt sjovt op til større løb. 

Sportsstrømper

Kompressionsstrømper er ikke kun til dig, der elsker at løbe. Hvis du dyrker andre former for sport, kan du også få stor glæde af de støttende strømper. Alle former for sport kan have gavn af kompressionssokker, fra fodbold til ridning til cyklister. 

Fordi strømperne er så tynde og diskrete, kan du sagtens have dem under eksempelvis et par fodboldstrømper og benskinner, uden du mærker til det. En del håndboldspillere spiller også med kompressionsstrømper under deres almindelige sportssokker, ligesom hobbycyklister såvel som professionelle også vil nyde stor gavn. Sportsstrømperne er særligt effektive på længere distancer. 

Kompressionen kan også være med til at mindske hævelser og smerte efter sport. Det er særligt praktisk hvis du døjer med ømme muskler og led efter at have løbet på hårdt underlag eller skulle præstere fysisk over længere tid, hvor dine muskler og blodcirkulation har været under pres. 

Kompressionsstrømper til ski

Langt de fleste strømper til sport og anden fysisk aktivitet er fremstillet i et tyndt materiale. Hvis du dyrker sport i kulden kan tykkere kompressionsstrømper være en fordel. Her tjener strømperne også et andet formål, nemlig at holde varmen om dine fødder og tæer i kølige skistøvler. I denne type af strømper finder du typisk en effektiv varmeisolation, der samtidigt har en svedtransporterende effekt. Det sørger for, at dine fødder aldrig bliver frostkolde, da du kontinuerligt får transporteret væsken væk fra dine fødder, inden den når at køle dig ned.   

Det sikrer dig optimal performance på pisterne og reducerer trætheden i dine ben. Det er en fordel på enhver skiferie, hvor der er behov for hurtig restitution til endnu en dag på ski. 

Opnå lang holdbarhed

Det kan være fristende at kaste kompressionsstrømperne direkte i vaskemaskinen efter brug, særligt fordi du med garanti sveder en del, når du dyrker motion. Det er dog langt bedre at skylle dine strømper i kogende vand og efterfølgende lade dem tørre på naturlig vis. Således forlænger du levetiden på dine sportssokker. 

Den komplekse struktur, som denne form for strømper er lavet af, kan nemlig ikke tåle at blive centrifugeret og behandlet ved høje temperaturer. Du risikerer at ødelægge den fine struktur, der sikrer strømpens stramhed. Brug vaskemiddel, når du vasker i hånden. 

Naturligvis trænger kompressionssokker også fra tid til anden en gedigen tur i en vaskemaskine, så de kan blive grundigt rengjort. I så fald bør du ikke vaske sokkerne ved højere temperaturer end 40 grader. Lad strømperne tørre helt inden du tager dem i brug igen for den maksimale kompression.

Ved at benytte Altistøttestrømper.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.