Viser 1–12 af 16 resultater

FLYSTRØMPER & REJSESTRØMPER

Flystrømper bruges når vi rejser, da det er svært at undgå længere perioder i siddende stilling. Det kan være i forbindelse med flyrejse, men også længere ture i bil, bus eller tog, kræver omtanke i forhold til blodomløbet i benene. Når man sidder stille i længere tid, er der mere tryk på venerne i benene, og blodet har ikke samme stimulation i forhold til at cirkulere, som når vi går rundt og bruger lægmusklerne til at "massere" blodårerne med. Støttestrømper forebygger hævede og tunge ben, og nedsætter risiko for blodpropper i benene. Se vores gode udvalg og vælg din favorit!

Flystrømper

Hvis du nogensinde har fløjet længere ture, har du med sikkerhed også oplevet, at dine fødder og ben kan blive opsvulmede og blive ømme. Det er der heldigvis råd mod med smarte og komfortable flystrømper.

Sådan virker flystrømper

Flystrømper er egentligt en form for kompressionsstrømper. Måske kender du dem bedre som rejsestrømper. Flystrømper benyttes til at forebygge væskeophobning i dine ben, ankler og fødder. 

Flystrømper virker således, at de strammer om benet. Det lyder ikke rart, men ved høje lufttryk og ubalanceret belastning af dine ben og fødder, har det en afslappende effekt. Cirkulationen af væske øges som følge af det pres, flystrømpen skaber, hvorfor hævelsen i dine problemområder mindskes.

Selvom det hedder flystrømper, kan du naturligvis også bruge flystrømperne under længere rejser i et andet format. Det kan eksempelvis være på rejser i bil, med tog eller andre stillesiddende rejseformer. 

Stilrene flystrømper

Det er nok de færreste, der skal på længere rejser, der går op i, om hele outfittet nu matcher og følger modens seneste rettesnore. Alligevel er det altid rart at føle sig godt tilpas, og det hjælper et stilrent look trods alt med. Derfor kan du godt pakke dine fordomme om støttestrømper og flystrømper væk, når du skal ud og rejse – De kommer nemlig i mange smarte og diskrete modeller, der ikke ser spor medicinske ud eller ligner noget, som du kunne finde i dine bedsteforældres klædeskabe.

Flystrømper ligner på mange måder almindelige strømper. Derfor kan du sagtens have dem på under dine bukser, kjole eller nederdel. Du kan sågar have strømpebukser under eller udenpå dine flystrømper. 

Hvorfor hæver mine fødder når jeg rejser?

Fænomenet kaldes medicinsk for ‘gravitations-ødem’ – Altså hævelse betinget af tyngdekraften. Hævelsen skyldes faktisk ikke tyngdekraften, som navnet antyder, men derimod inaktivitet i længere tid. Det betyder blandt andet, at blodet i dine ben flyder nedad og bliver der, fordi der ikke er aktivitet til at sende blodet i rotation i kroppen. 

Derudover øger du presset på dine ben og venerne i benene, når du sidder ned i længere tid. Det bidrager også til rejsehævelse, som en flystrømpe kan behjælpe. Derudover spiller lufttrykket i en flykabine også en rolle. I flyets kabine er trykket nemlig langt lavere, end det er på jorden, hvilket giver en lavere gennemstrømshastighed i blodets ilt. Dermed kommer der flere røde blodlegeme end hvide. Flystrømperne hjælper med at sikre en kontinuerlig gennemstrømning. 

Selvom flystrømper er ganske behagelige og afhjælper dine hævede lemmer, er der også nogle simple øvelser, der kan gøre flyveturen endnu mere behagelig. Drik blandt andet rigeligt med vand og sørg for, at vippe tæerne frem og tilbage, hvis ikke du har mulighed for at komme op og gå undervejs. 

Flystrømper er dog klart den mest effektive løsning på ømme og hævede fødder og ben, når du rejser.


Ved at benytte Altistøttestrømper.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.