Viser alle 6 resultater

Støttestrømper til gravide

Hos Alt i Støttestrømper har vi naturligvis også støttestrømper til gravide. Der kan være mange forskellige grunde til at gøre brug af denne type strømper, og især gravide kan have en fordel ved at benytte dem. 

Disse er strømper er lange, og lægger et pres på dine fødder og din læg, helt op til knæet. Strømperne skal sidde stramt, og de er oftest lettest at få på ved at rulle dem op. Vær opmærksom på om de sidder helt glat, uden folder. Strømperne er som regel lavet af polyamid og elastan, og kan indeholde bomuld. 

De findes i forskellige tykkelser, kaldet denier. Jo højere tallet er, jo tykkere er strømperne. 

Kompressionsstrømper og støttestrømper er ikke det samme, men kan have nogle af de samme fordele. Oftest veksler man mellem de to ved at sige at støttestrømper bruges til raske ben og forebyggelse, mens kompressionsstrømper bruges som reel behandling.  

Nedenfor kan du læse meget mere om hvorfor det kan være en fordel for gravide kvinder at bruge strømper med støtte. 

Hvorfor bruge støttestrømper, når du er gravid? 

Ofte ses strømper med støtte som noget der blot skal bruges af ældre borgere, men faktisk bliver det i større omfang anbefalet at bruge strømperne som forebyggelse, blandt andet til blodpropper. 

Nedenfor giver vi en række gode grunde til at trække i støttestrømperne, når du er gravid. Du kan også læse mere om de generelle fordele ved at bruge denne type strømper. 

Forbedrer blodcirkulationen 

Gravide oplever ofte ømme og trætte ben, blandt andet på grund af den øgede vægt og fordi kroppen vokser og værker. En støttestrømpe kan være med til at forbedre blodcirkulationen fra benene til hjertet, så du ikke vil opleve at dine fødder har en sovende følelse. Bruger du støttestrømper, vil dine ben ofte føles friskere i længere tid. 

Mindsker vand i benene 

Mange gravide kvinder kan også opleve at de får hævede fødder, fordi de har mere vand i kroppen. Hævede ben og fødder kan være ubehageligt, og blandt andet få snørebånd og sko til at stramme. Bruger man en støttestrømpe, vil vandet have sværere ved at trænge ned i fødderne, og man vil derfor ikke opleve at sko og støvler strammer lige så meget. 

Graviditetsstrømpebukser

Støttestrømper til gravide findes også som strømpebukser. Strømpebukser er ideelle, fordi du kan iklæde dig kjoler og nederdele, hvor støttestrømpebukserne ligner en almindelige strømpebuks eller nylonstrømpe. Desuden arbejder denne type strømpebuks på hele benet, og er altså ikke kun behjælpelig i fødder og læg. 

Mavestykket går fra under balderne til op over maven, og strammer ikke på maven. Derudover kan det udvide sig med maven, så du kan bruge støttestrømpebukserne gennem hele graviditeten. 

Brug støttestrømpebukserne som et alternativ til dine almindelige nylonstrømper eller strømpebukser, og oplev hvordan dine ben vil føle sig friskere i længere tid. Du slipper også for den stramme følelse fra snørebånd og lynlåse. 

Hvorfor bruge støttestrømper?

I al almindelighed anbefales man faktisk at bruge støttestrømper. For eksempel hvis du er sengeliggende, meget stillesiddende eller hvis du er ude at flyve. I disse situationer kan væske hobe sig op i benene og blodcirkulationen kan forringes. 

Foruden at bruge strømper, anbefales det naturligvis at man holder sig aktiv, så vidt muligt. Det kan for eksempel være ved at lave øvelser ved dit skrivebord, at gå en tur i frokostpausen, eller rejse dig fra dit sæde i flyet en gang i timen.

Nedenfor giver vi nogle gode grunde til at bruge støttestrømper i dagligdagen. 

Letter ubehag i benene

Oplever du ofte at dine fødder gør ondt når du sidder ned flere timer i træk? Det kan være at dine snørebånd strammer, at dine fødder føles kolde eller at dine fødder let kommer til at “sove”. Det kan være et tegn på dårlig cirkulation og heraf hævede fødder.  

Når du mærker disse symptomer, er det tid til at du skal rejse dig op, og eventuelt gå en lille tur ud efter en ny kop kaffe. Er du konstant plaget af disse symptomer, kan det være en god idé at bruge støttestrømper. Både hos gravide og ikkegravide, kan brugen af strømper eller strømpebukser med støtte lette nogle af disse gener. Dog kan det være en god idé at kigge forbi hos din læge, hvis du ofte er plaget af disse symptomer. 

Forebygger skader

Strømperne kan også bruges til at forebygge skader, for eksempel hvis du har dårlige led. Strømperne giver øget støtte omkring anklen, hvilket blandt andet kan hjælpe, hvis du har ofte vrikker om.  

Kan forebygge blodpropper og åreknuder

Ved at sikre at din blodcirkulation er optimal, mindsker du chancen for at få blodpropper og åreknuder i benene. Danskere med øget risiko for blodpropper i benene, for eksempel gravide, ældre, og andre med blodpropper i familiehistorien anbefales at bruge støttestrømper, især i forbindelse med flyrejser og stillesiddende opgaver. Mange anbefaler faktisk at alle mennesker, uanset symptomer, bruger strømper med støtte ved længere bilture og flyrejser. 

Hvilken størrelse skal du vælge? 

Når du køber støttestrømpebukser, er det nogle ting du skal være opmærksom på. Du finder den rigtige størrelse ved hjælp af din højde og vægt. Højden bruges til at finde den rigtige længde på modellen, og vægt bruges til at sikre at du får den rigtige kompression i strømperne. Mål som ankel- og lægomkreds er også vigtige, da du med disse får den bedste støtte. 

Under de forskellige modeller kan du finde et skema, der hjælper dig med at finde den størrelse der passer bedst til dig. Husk også at finde den farve du bedst kan lide!

Hvem er vi? 

Hos Alt i Støttestrømper finder du et udvalg af strømper med støtte til ethvert behov. Om det er til gravide, mænd, til sportsbrug eller rejser, har vi et par strømper der kan give dig den behøvede støtte. Vi tilbyder billig og gratis levering, såvel som hurtig levering i løbet af 1 til 3 hverdage. Der er altid chance for at finde et godt tilbud. Har du brug for hjælpemidler til at få strømperne af, kan vi også tilbyde dette.

Ved at benytte Altistøttestrømper.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.