Viser alle 2 resultater

TED-strømper

TED-strømper kaldes også for anti-embolistrømper. Disse strømper udleveres ofte efter en operation, til patienter der skal være sengeliggende i et længere stykke tid. 

Strømperne bruges til immobiliserede patienter og ikke-ambulante patienter, som de også kan kaldes, både lige efter endt operation og efter hjemsendelse. De kan bruges som et alternativ til kompressionsforbindinger. 

Du kan som regel kende anti-embolistrømperne på det åbne hul under tæerne. Dette bruges til at holde øje med føddernes tilstand, for at se om strømperne gør deres arbejde, og hverken sidder for løst eller for stramt. Derudover er der på modellerne en formsyet hæl, der giver ekstra god komfort. 

Hvad gør anti-embolistrømper? 

TED-strømperne har forskellige punkter, hvor de lægger et pres på benet. 

Strømperne skal mindske risikoen for at få blodpropper i venerne efter en operation. I medicinsk forbindelse kaldes denne type blodpropper for tromboembolisme eller venøs trombose. Presset i denne type strømper er størst ved fødderne, og det mindskes jo længere op ad benet strømpen når. 

Hvornår bruger man strømperne? 

Strømperne bruges som regel i forbindelse med operation, hvor man ønsker at mindske chancen for blodpropper i venerne, også kaldet venøs trombose. Man tager oftest denne type strømpe i brug, når patienten er sengeliggende på grund af operationen. 

Det kan også være efter eller i forbindelse med fødsel. Det er en læge der henviser dig til brug af TED-strømper. I nogle tilfælde vil man i stedet henvise til almindelige støttestrømper eller en kompressionsstrømpe.

Hvad består TED-strømper af? 

TED-strømper laves af elastiske materialer, der sikrer at du får det rigtige pres på de rigtige steder. 

Anti-embolistrømperne laves af 84% polyamid og 16% elastan. Desuden kan de vaskes ved høje temperaturer, men må ikke tørretumbles, så de kan krympe og miste deres effekt.

Under hvert produkt kan du se deres kompressionsgrad, der viser hvor stort presset på benet er. Det anbefales at du taler med din læge, om hvilket pres der passer til dig.

Polyamid

Polyamid kender du nok mest som nylon, der er et andet navn for dette materiale. Polyamid bruges i anti-embolistrømper fordi det er slidstærkt og arbejder godt sammen med elastan, så det bliver strækbart. Det er også et sejt materiale, der kan tåle vask ved høje temperaturer og kan anvendes mange gang. Materialets slidstyrke og sejhed gør det ideelt til denne type strømper, og bruges ligeledes i støttestrømper, kompressionsstrømper og selvfølgelig almindelige nylonstrømper. Nylon er et syntetisk materiale. 

Elastan

Elastan er et andet syntetisk materiale, og kaldes også for en filamentfiber. Dette bruges

til at give elasticitet til andre materialer. Et forholdsvis lavt indhold af elastan kan give en rigtig stor strækbarhed. Dette ses i alt fra strømper og undertøj til diverse træningstøj. Man bruger det også til at lave andre materialer, for eksempel lycra og spandex. Elastanen i dine TED-strømper sørger for at strømpen sidder tæt til dit ben og giver dig den korrekte støtte og det korrekte pres. For at strømpen ikke slutter for tæt og presser for meget, er det vigtigt at du vælger den rigtige størrelse, ved at bruge skemaet under hvert produkt. 

Tag altid kontakt til din læge

Du skal altid have en henvisning fra din læge, før du begynder at bruge TED-strømper. Du skal kun bruge dem efter endt operation, og det er ikke en langtidsløsning. TED-strømper må ikke forveksles med støttestrømper, da de ikke må bruges i tilfælde med nedsat blodcirkulation. 

Find den rigtige størrelse

Du finder den rigtige størrelse på dine nye anti-embolistrømper, ved at bruge skemaet på vores side. Det er vigtigt at du ikke vælger din almindelige størrelse i strømper, men at du bruger et målebånd til at finde de tal der er i skemaet. Du skal blandt andet måle omkring din ankel, øverst på læggen og lige under knæet. Skal du have en af de længere modeller skal du desuden måle omkredsen øverst på låret og på midten af låret. Du kan se en tegning af stederne, under de individuelle produkter. 

Har du ikke et målebånd, kan du måle omkredsen med en snor, og derefter måle snoren med en almindelig lineal. 

Der findes modeller der når til knæet og modeller der går helt op på låret. Aftal altid med din læge, hvilken type der passer til dig og din type operation. Det er vigtigt at du vælger den rigtige, da det har betydning for strømpens funktion.

Hvem er Alt i Støttestrømper? 

Alt i Støttestrømper har alt fra støttestrømper, kompressionsstrømper og de nødvendige hjælpemidler. Med mange forskellige mærker og mange forskellige materialer, er du sikker på at kunne finde et par strømper, der passer til netop dit behov. 

Hos os finder du ikke blot de almindelige sorte og hudfarvede strømper, men også modeller med flotte farver og mønstre til dig der er gravid, træner, er stillesiddende eller skal på en lang rejse med fly eller bil.

Mange af vores modeller er fri for latex. Har du en latexallergi, kan du under hvert produkt se om der latex i. Du kan under produkterne også se hvad de præcist er lavet af. 

Når du leder efter nye strømper med kompression, kan du aflæse kompressionen med MMHG, der visen kompressionsgraden. Jo højere tallet er, des mere presser sokkerne. Strømperne findes ligeledes i forskellige niveauer, fra 1 til 3. Hos Alt i Støttestrømper finder du kun niveau 1 og 2, fordi niveau 3 kræver speciel anvisning fra din læge.

Ved at benytte Altistøttestrømper.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores partnere benytter til statistik, måling af vores ydelse og funktionalitet, samt markedsføring.